Kies een gebied en beleef het in 360 graden of in VR

Westerhaar

Kruidenwijk

De Kruidenwijk is een nieuwbouwlocatie voor woningen die gefaseerd wordt uitgevoerd in een mooi en prettig woongebied. Het plan bevat koop- en huurwoningen in de vorm van rijtjeswoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Den Ham

Dennenweg

Aan de Dennenweg in Den Ham heeft de gemeente Twenterand 3 vrijstaande kavels beschikbaar. De
kavels zijn gelegen op een mooie, bosrijke plek net buiten Den Ham.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Vroomshoop

Vroomshoop Oost

In Vroomshoop Oost geven wij achttien kavels uit. Aan het Helmkruid en Vingerhoedskruid worden twee 2-onder-1 kapwoningen gerealiseerd, zes rijtjeswoningen en acht woningen kwadrant bouw.

Deze woonwijk maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan Vroomshoop-Oost 2 Woonwijk fase A. Hiermee wordt het woningbouwgebied aan de oostkant van Vroomshoop verder uitgebreid.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Vriezenveen

Krijgerstraat

Aan de Krijgerstraat, op loopafstand van het centrum heeft de gemeente Twenterand één vrijstaande kavel beschikbaar.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Den Ham

Zuidmaten Oost

In Zuidmaten oost wordt een woongebied gecreëerd waar generaties met elkaar samenleven en waar verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten. Een woonwijk met een dorps eigen karakter en identiteit.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Vroomshoop

Centrum

In het centrum van Vroomshoop, nabij voorzieningen zoals het Gezondheidscentrum en
Activiteitencentrum Het Punt heeft de gemeente Twenterand ontwikkelt de gemeente Twenterand 10
woningbouwkavels. Het gaat om kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-een kappers.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Vriezenveen

Buijtenbrink

De Buijtenbrink is een kleine inbreidingslocatie voor 8 woningen aan het Westeinde net buiten het centrum van Vriezenveen. De ligging is centraal, dicht bij uitgangswegen en op loopafstand van het centrum. In het plan De Buijtenbrink zijn inmiddels 6 rijwoningen gerealiseerd. Op dit moment zijn er nog 2 kavels beschikbaar voor de bouw van één 2^1 kapper. Het project 'Vriezenveen Buijtenbrink' is in ontwikkeling bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Rijssen.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Bruinehaar

Nikkelsweg

In het buurtschap Bruinehaar heeft de gemeente Twenterand 4 kavels beschikbaar aan de Nikkelsweg. Deze inbreidingslocatie is centraal gelegen in het dorp en nabij de uitgangswegen.

Bekijk de beschikbaarheid op de kaart

Over Twenterand

Verspreid over de gemeente zijn er diverse bouwkavels waar u het huis van uw dromen kunt bouwen. In een prachtige omgeving met alle voorzieningen dichtbij is het prettig wonen in Twenterand.

In het hart van Overijssel, aan de Noordwestrand van Twente ligt Twenterand. Een 108,17 km² groene gemeente met unieke natuurgebieden, open landschappen, schitterende bossen en levendige woonkernen.

Twenterand telt bijna 34.000 inwoners die verspreid over negen kernen en buurtschappen wonen: Bruinehaar, Den Ham, Geerdijk, De Pollen, Vriezenveen, Vroomshoop, Weitemanslanden, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Westerhoeven. De kernen hebben allemaal hun eigen karakter waarbij de ontstaansgeschiedenis nog duidelijk zichtbaar is.

Om de huizenbouw in Twenterand te stimuleren stelt de gemeente een kooppremie van € 5.000 beschikbaar voor mensen die een gemeentelijke kavel kopen en daarop een nieuwbouwwoning bouwen.

Kijk voor meer informatie op www.twenterand.nl

Behalve kavels voor woningbouw hebben we als gemeente ook andere gronden te koop. Het gaat dan om een strook openbaar groen op gemeentegrond dat aan uw huis, tuin of perceel grenst. Onder bepaalde voorwaarden kunt u dit van de gemeente kopen.

Kijk voor meer informatie op www.twenterand.nl

Op de website www.twenterandactief.nl vindt u veel informatie over sport, cultuur, recreatie en toerisme in Twenterand. De agenda biedt een uitgebreid overzicht van alle geplande activiteiten.

In de gemeente Twenterand zijn er voldoende mogelijkheden voor bijvoorbeeld een heerlijke overnachting of een prachtige fietstocht of wandeling. Meer informatie daarover is te vinden op www.detwentsehooilanden.nl en www.puurtwenterand.nl.

Ik heb interesse

De rol van de gemeente verandert van minder regisseren naar meer stimuleren en faciliteren.

Belangrijke thema’s hierbij zijn: wonen en zorg, specifieke inkomensgroepen en overige kwetsbare  groepen, de juiste woning op de juiste plek, bewoners nemen initiatief, gebiedsontwikkeling, tegengaan  van overprogrammering en stedelijke vernieuwing.

De gemeente Twenterand werkt hierin samen met woningbouwcorporatie Mijande Wonen.

Inschrijfformulier